Navigatie

Meedoen in Hellevoetsluis

U kunt op allerlei manieren meedoen aan Kleurrijk Buiten in Hellevoetsluis. Kies de mogelijkheid die bij u past en doe mee!

Fotoimpressie1

Burgerinitatieven

Wij vinden het positief als er burgers zijn die zélf met een idee over de buitenruimte naar ons toekomen. Hoe werkt dit?

  1. U heeft een goed idee over de buitenruimte in uw omgeving. U wilt bijvoorbeeld een plantvak voor uw deur opknappen of hebt behoefte aan een speelplek in de buurt.
  2. Deel dit idee met ons. We gaan graag met u in gesprek. We maken samen een plan om dit idee uit te voeren en kijken of het idee past binnen beleidskaders van de gemeente.
  3. We voeren het gemaakte plan gezamenlijk uit.


Wilt u een burgerinitatief indienen? Bekijlk dan meer informatie over burgerinitiatieven.

Participatieprojecten

In de gemeente zijn een aantal langlopende participatieprojecten. Dit zijn buurten of plekken waar u zelf structureel mee kunt doen in het groen. Bekijk snel het overzicht van alle participatieprojecten en bekijk waar u mee kunt doen!

Zelfbeheer

Vind u het leuk om te tuinieren? Dan hebben wij een leuke bezigheid voor u! U kunt een gedeelte van de buitenruimte in zelfbeheer nemen. Dit betekent dat u zelf verantwoordelijk bent voor het onderhouden van een stukje van de openbare buitenruimte.

Lees hier verder over zelfbeheer.