Navigatie

Renovatie Cultuurplein

Verheij Integrale groenzorg en Van Doorn Geldermalsen renoveren in opdracht van de Gemeente Hellevoetsluis het Cultuurplein. Het betreft het gebied rond het Cultuurhuis, de Kerk en Affuitenloods.

Locatie project:

  • Adres:Cultuurplein
  • Plaats:Hellevoetsluis
IMG-20190408-WA0003
IMG-20190402-WA0007
IMG-20190402-WA0000
IMG-20190402-WA0001
IMG-20190402-WA0002
IMG-20190402-WA0008
Cultuurplein-Hellevoetsluis-Schets-624x411
IMG-20190408-WA0004
IMG-20190408-WA0005
IMG-20190408-WA0006
IMG-20190408-WA0024
IMG-20190408-WA0026

De plannen voor het vernieuwde plein zijn uitgewerkt door de gemeente Hellevoetsluis, de aannemers, de architect Copijn, IPV Delft, gebruikers en bewoners.

Shared space

Het uitgangspunt van het ontwerp is dat het zwarte plein een ‘shared space’ wordt. Dit betekent dat voetgangers en fietsers heel belangrijk worden en de auto te gast is. Het nieuwe plein krijgt veel bomen en een speelse indeling met beplantingsvakken. Het nieuwe Cultuurplein geeft de eerste aanzet van het vergroenen en verduurzamen van het centrum.

Werkzaamheden

De werkzaamheden van Verheij tijdens het project zijn:

  • Bomen rooien en bomen ploffen
  • Uitruimen plantvakken en grasvelden omvormen
  • Aanplant van nieuwe bomen, struiken en beplanting

Gefaseerd

De werkzaamheden worden, om de overlast voor bewoners en bedrijven te beperken, in verschillende fasen uitgevoerd. In november 2019 zijn het bomen rooien, het uitruimen van de plantvakken en het omvormen van grasvelden door Verheij afgerond. In het voorjaar van 2019 worden de nieuwe bomen en beplanting ingepland.

De oplevering van het project staat voor 12 april gepland.

 

Naar projectoverzicht