Navigatie

Werkzaamheden

Vanaf 1 april 2018 voert Verheij Integrale groenzorg het nieuwe groenonderhoudscontract uit in de gemeente Hellevoetsluis. De groenaannemer uit Sliedrecht is vanaf 2010 al actief in de gemeente.

Wilt u weten wat de werkzaamheden in de komende tijd zijn? Klik dan snel door naar de planning.

 • Welke werkzaamheden worden 'op frequentie' uitgevoerd?

  Een deel van de werkzaamheden in Hellevoetsluis wordt uitgevoerd volgens een vaste frequentie. Dit betekent dat contractueel is bepaald hoe vaak per jaar onderstaande onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd. Van deze frequentie wordt niet afgeweken.

  • Onderhoud gazon
  • Onderhoud ruw gras
  • Onderhoud Ecologisch maaibeheer
  • Afvalbeheersing
  • Onderhoud watergangen
  • Onkruidbeheersing verharding

  Bij het uitvoeren van deze werkzaamheden (m.u.v. het onderhoud aan de watergangen) krijgen wij ondersteuning van Sandee Hoveniers uit Kamperland.

 • Welke werkzaamheden worden 'op beeld' uitgevoerd?

  Bij een ander deel van de werkzaamheden hebben de gemeente Hellevoetsluis en Verheij Integrale afgesproken te werken op basis van een bepaalde 'beeldkwaliteit'. Deze beeldkwaliteit bepaalt hoe schoon en hoe netjes de buitenruimte moet zijn. Bijvoorbeeld hoeveel onkruid er in plantvakken mag staan of hoe lang de hagen mogen zijn. Wij zijn ervoor verantwoordelijk dat we de werkzaamheden net zo vaak uitvoeren als nodig is om de buitenruimte er uit te laten zien volgens de afgesproken beeldkwaliteit. De afgesproken beeldkwaliteit (volgens de normen van het CROW) is B.

  De volgende werkzaamheden doen wij in Hellevoetsluis 'op beeld':

  • Onderhoud bomen
  • Onderhoud beplanting (onkruidbeheersing beplanting, snoeiwerkzaamheden beplanting)
  • Onderhoud (blok)hagen (onkruidbeheersing haagvoet en knippen hagen)
  • Onderhoud vaste planten

  Bij werken 'op beeld' houden wij dus in de gaten wanneer er waar werk te doen is. Dit gebeurt niet volgens een vast schema. Daarnaast betekent de afgesproken beeldkwaliteit B niet dat het groen er in de gemeente altijd perfect bijstaat. In het filmpje hieronder leggen wij dat voor u uit.

 • Renovaties

  Verheij voert naast het groenonderhoud ook het beheer op het renovatiewerk in de gemeente. Dit betekent dat de uitvoerder en Manager Omgeving & Participatie van Verheij die in de gemeente werkzaam is, proactief op zoek zal gaan naar plekken in de openbare ruimte die gerenoveerd moeten worden. U als burger kunt hier ook een stem in hebben. Wilt u een deel van de openbare ruimte gerenoveerd zien worden? Dien dan uw voorstel in bij Burgerinitiatieven.

 • Wie werken er in Hellevoetsluis?

  In de gemeente ziet u allerlei mensen aan het werk in het groen. Vaak zijn dit de ploegleiders, medewerkers of inleenkrachten van Verheij Integrale groenzorg. Soms zetten wij ook onderaannemers in, zoals Sandee Hoveniers. Onderaannemers voeren onderhoudswerkzaamheden uit in opdracht van Verheij. Ook werken we samen met werknemers met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Doordat zij voor ons werken geven wij deze mensen de kans om een reguliere baan te hebben.

 • Wie is het aanspreekpunt?

  Wij verdelen het werkgebied in wijken met vaste ploegleiders en onderhoudsteams. Dit heeft als voordeel dat we algemene gebiedskennis opbouwen, kennis van hotspots ontwikkelen en bekend zijn met stakeholders en bijbehorende initiatieven. De ploegleider stuurt op locatie de onderhoudsteams aan en is het aanspreekpunt voor de omgeving. Om dit zichtbaar te maken draagt hij een afwijkend oranje hesje met de tekst ‘Aanspreekpunt vragen openbare ruimte’. Als er klachten zijn meldt de ploegleider deze bij ons interne meldingssysteem en handelen wij deze af volgens onze procedure.

 • Wie is Verheij?

  Verheij Integrale groenzorg uit Sliedrecht verzorgt buitenruimten. Onze aanpak is integraal en ons werkterrein heel Nederland. We werken voor o.a. overheden, onderwijs- en zorginstellingen en vastgoedbedrijven. Als familiebedrijf zijn wij sterk betrokken bij organisatie, klant en omgeving. Bekijk meer op www.verheijbv.nl.