Navigatie

‘Tegel eruit, plant erin’

10 dinsdag oktober 2017

Gemeente Stichtse Vecht voert samen met groenaannemer Verheij de campagne 'Tegel eruit, plant erin' om beter voorbereid te zijn op het veranderende klimaat.

Groendoen

Op zaterdag 14 oktober staan de gemeente en Verheij in Breukelen en Loenen aan de Vecht om bewoners te inspireren duurzame maatregelen te treffen. Wie een tuintegel of steen meebrengt, krijgt er een tuinplant voor terug. De actie is in Breukelen van 12:30 tot 14:30 uur op de Kerkbrink en in Loenen aan de Vecht van 15:00 tot 17:00 uur op de Rijksstraatweg naast de Jumbo.

Watervriendelijke tuin

Medewerkers van de gemeente en Verheij geven in een stand informatie over mogelijke duurzame maatregelen. Er is een watertafel beschikbaar die laat zien wat het effect is op de doorlaatbaarheid van verschillende soorten verharding. Een folder geeft twaalf ideeën voor een watervriendelijke tuin, zoals het afkoppelen van de regenpijp van het riool, aanleg van een vijver of opslag van regenwater in een regenwaterschutting.

Goede voorbeeld

Om het goede voorbeeld te geven, onderzoekt de gemeente de mogelijkheid om enkele pleinen te 'ontharden'. Bij het vervangen van riolering wordt een gescheiden rioolstelsel aangelegd: een eigen stelsel voor vuilwater en voor regenwater. Het vuilwater wordt rechtstreeks naar de rioolzuivering afgevoerd en het regenwater naar het oppervlaktewater. Extreme regenbuien leiden zo niet meer tot overbelasting van het riool, waarmee wateroverlast wordt voorkomen.

Naar nieuwsoverzicht