Navigatie

Bewoners creëren mooi en fleurig laantje in Nigtevecht

08 vrijdag februari 2019

Een aantal bewoners sloeg de handen ineen om hun buurt een facelift te geven.

Het laantje tussen Vecht en Gein en Petersburg, maakte een wat verwilderde indruk. Een aantal buurtbewoners sloeg de handen ineen om hier iets mooiers van te maken. Als Kleurrijk Buiten hebben wij het voorstel van de bewoners doorgesproken en hun creatieve ideeën in een mooi plan omgezet. Het plan omvatte het weghalen of goed terugsnoeien van de huidige beplanting en het terugplaatsen van nieuwe frisse en fleurige planten. Als beplanting werd gekozen voor vlinderstruiken, hortensia's, kardinaalsmutsen, veldbiezen, spierstruiken, sneeuwballen, Acanthus mollis, een soort bereklauw, ooievaarsbekken en bruidsbloemen.

Na akkoord van de gemeente werd onder zeer regenachtige omstandigheden de oude beplanting gerooid. Hierna werd de grond bewerkt, zodat de nieuwe beplanting in een goede voedingsbodem terecht zouden komen. Vervolgens werd op een afwisselende en creatieve wijze de nieuwe beplanting in de grond gezet. Dit gaat van de zomer een zeer kleurrijk geheel vormen. We wensen de bewoners veel plezier bij het genieten van deze vernieuwde groenstrook en tevens veel succes bij het onderhouden van deze prachtig vormgegeven plantvakken.

Steekt u ook graag de handen uit de mouwen en wilt u ook een kleurrijke buurt, kijk dan op www.kleurrijkbuiten.nl voor de mogelijkheden.

Naar nieuwsoverzicht