Navigatie

Bijenlint Vrouwenmantel in Breukelen

27 vrijdag maart 2020

Het gaat straks zoemen en fladderen aan de Vrouwenmantel in Breukelen. Dit dankzij een aantal bewoners die de handen ineen sloegen om een bijenlint te creëren.

Vorig jaar benaderde een bewoonster van de Vrouwenmantel Kleurrijk Buiten met de vraag of er aan de overkant van de sloot een bijenlint kon komen. Zodat er naast een kleurrijk schouwspel ook een prettige leefomgeving voor insecten zou komen. Na overleg met de gemeente over de locatie en de invulling kon het project vorige week uitgevoerd worden. Eerst zorgde Verheij Integrale Groenzorg ervoor dat de grond gefreesd en zaaiklaar gemaakt werd. De dag erna gingen de bewoners onder heerlijke zonnige omstandigheden het bloemenmengsel inzaaien, dit met inachtneming van de 1,5 meter afstand die vanwege het Corona virus vereist is.

We wensen de bewoners van de Vrouwenmantel veel plezier toe bij het genieten van deze kleurrijke bloemenstrook. Wilt u ook graag uw omgeving vergroenen, kleurrijker of aantrekkelijker maken voor bijen en vlinders, neem dan contact met ons op via info@kleurrijkbuiten.nl.

Naar nieuwsoverzicht