Navigatie

Geslaagde boomfeestdag in Maarssen

23 maandag maart 2020

Elf maart, toen de leerlingen nog gewoon naar school konden, het lijkt al zo lang geleden. Maar op die dag hielpen kinderen van basisschool Wereldkidz de Triangel mee met het knotten van wilgen

Nadat het in die weken ervoor flink geregend had, was het op woensdag 11 maart heerlijk droog. En met dat heerlijke voorjaarszonnetje kwamen er een aantal leerlingen van groep 8 van Wereldkidz de Triangel naar Fazantenkamp om daar samen met medewerkers van Verheij Intergrale Groenzorg wilgen te knotten. Van te voren kregen de leerlingen een korte uitleg over hoe ze met een zaag en kniptang de wilgen konden knotten en waarom dat nodig is. Met veel enthousiasme gingen de leerlingen aan de gang en werd er flink geknipt en gezaagd. De meeste leerlingen vonden het heerlijk om in de buitenlucht bezig te zijn en vonden het veel leuker dan taal of rekenen. Een jongen vroeg of hij ons niet vaker kon helpen, want het liefst deed hij dit elke dag. Na een paar uurtjes werken waar er veel bomen van hun takken ontdaan en werd de rest door medewerkers van Verheij afgemaakt.

Het knotten van de wilgen gebeurt eens in de zoveel jaar. Zo houden we ze in een goede vorm en worden ze niet al te groot. Als dat niet gebeurt, dan worden ze te groot en te zwaar. Dan kunnen de wilgen omvallen. De gesnoeide wilgentakken worden versnipperd.

Nationale Boomfeestdag

Het doel van Stichting Nationale Boomfeestdag is om kinderen van groep 6 (9 en 10 jaar) meer inzicht, kennis en begrip voor bomen bij te brengen. De Stichting organiseert al 64 jaar, rond het begin van de lente, de ‘Nationale Boomfeestdag’. Jaarlijks doen er rond de 115.000 kinderen mee aan deze dag. Het thema van 2020 is: Bomen geven Energie. Want bomen zijn erg belangrijk. Ze nemen niet alleen CO2 op en zuiveren de lucht, ze maken ook de school- woon- en werkomgeving koeler, gezonder en leefbaarder. Ze zorgen daarnaast voor een hogere biodiversiteit, een betere waterafvoer van hevige regenval en uit onderzoek blijkt dat kinderen in groene schoolomgeving zich beter kunnen concentreren. Bomen geven ons op alle fronten enorm veel energie.

Naar nieuwsoverzicht