Navigatie

Grasstrook wijzigt dankzij bewoonster in prachtig plantvak

15 donderdag november 2018

Samen bereik je meer: Initiatief bewoonster zorgt ervoor dat een stuk gazon getransformeerd is tot een prachtig plantvak. Met Kleurrijk Buiten kan het allemaal!

IMG-20181107-WA0006
groenstrookje langs fietspad en naast nr. 269.1
IMG-20181106-WA0011
IMG-20181107-WA0008
groenstrook langs fietspad en onder bomen
IMG-20181106-WA0010

Een bewoonster van de wijk Antilopespoor nam samen met de wijk/bewonerscommissie het initiatief om meer en divers groen in haar omgeving te realiseren. Zij benaderde Kleurrijk Buiten en samen keken we wat de mogelijkheden waren. Een grasstrook in de buurt had een wat saaie uitstraling, daar kon meer mee gedaan worden. Het idee werd geboren om deze grasstrook te transformeren tot een mooi plantvak met diverse planten. De veelzijde en veelkleurige beplanting bestaat oa uit Kerria Japonica, Buddleia bleu chip, hydranchea macrophyll, lavendel augstifila, viburnum opulus en sedum hebstfreude.

Bij een ander gazon was de afscheiding met het fietspad een ijzeren hekje, ook daar was de mogelijkheid om er een groener geheel van te maken. Dit wordt gerealiseerd met een beukenhaag, wat in het nieuwe seizoen een prachtige groene muur gaat worden en zo voor een mooie, groene afscheiding zorgt. Op dinsdag 6 november werd met groot materieel aan de klus begonnen. Voordat de beplanting er in gezet kon worden, moest eerst het gras afgeplagd worden en de grond gefreesd en bewerkt worden. Na twee dagen arbeid is er een fraai geheel ontstaan, waar de hele wijk van kan genieten. De bewoonster zorgt ervoor dat het plantvak vrij van onkruid blijft en dat de beukenhaag regelmatig geknipt gaat worden. Zo gaat het gezegde " samen bereik je meer" ook bij dit project op. Gemeente / Verheij zorgen voor realisatie van het project en bewoners zorgen ervoor dat het netjes blijft.

Naar nieuwsoverzicht