Navigatie

Heeft u ook een groen idee, doe dan met Kleurrijk Buiten mee!

05 maandag november 2018

In de gemeente Stichtse Vecht hebben al veel bewoners het idee gehad om hun buurt mooier en groener te maken. Zelf maken zij hun omgeving groener zodat zij er fijn kunnen wonen. Heeft u een idee voor uw buurt?

Kleurrijk Buiten

Verheij Integrale Groenzorg en de gemeente Stichtse Vecht helpen u graag om dat te realiseren. De afgelopen maanden zijn al veel groene en kleurrijke participatieprojecten gerealiseerd. De projecten variëren van bewoners die zwerfvuil op willen ruimen, bewoners die wateroverlast willen tegengaan door de aanleg van een geveltuin, tot bewoners die door aanleg van bijenlinten insecten een betere leefomgeving willen bieden. Maar ook bewoners die gewoon hun straat willen vergroenen of verfraaien krijgen de mogelijkheid om hun idee te realiseren. Wilt u zien waar bewoners al bezig zijn met ideeën of waar al groene en kleurrijke projecten in de gemeente zijn uitgevoerd? Kijk hiervoor op de site www.kleurrijkbuiten.nl. https://kleurrijkbuiten.nl/stichtse-vecht/kaarten

Hoe werkt het?

Bent u geïnspireerd en heeft u zelf een groen en kleurrijk idee, laat het weten via info@kleurrijkbuiten.nl. Het maakt daarbij niet uit of u het netter, natuurlijker of kleurrijker wilt, het is uw idee en dat van uw buurt. Daarna bent u verantwoordelijk voor uw eigen stukje groen.

Onze manager Omgeving & Participatie neemt na aanleiding van uw idee contact met u op, om een afspraak te maken. Samen bespreken we uw plan en bekijken we de locatie waar het plan uitgevoerd moet worden. U kunt daarnaast ook meedenken over de beplanting die u graag in uw straat ziet. Wij bespreken uw idee met de gemeente en werken bij akkoord uw idee uit in een plan. Dit plan bespreken we met u, waarna we een datum prikken om dit idee met u als bewoners uit te voeren. Zo maken we met elkaar de buitenruimte een stukje schoner, groener, kleurrijker en biodiverser.

Doet u ook mee?

Naar nieuwsoverzicht