Navigatie

Bladruimen weer begonnen in Stichtse Vecht: dit moet u weten!

24 woensdag oktober 2018

Het blijft een fraai plaatje: de gemeente vol met herfstbladeren. Alleen kan het ook ietwat gevaarlijk zijn, want op de straten en trottoirs kunnen de gevallen bladeren voor overlast zorgen.

elektrische bladblazers
bladzuiger
veegwagen

Als Verheij Integrale Groenzorg zijn we druk bezig om eventuele overlast van blad op trottoirs en straten te beperken. Dat doen we op de trottoirs met elektrische bladblazers en op de straten met bladzuigers en veegwagens. Deze week zijn we vooral bezig in Breukelen, Loenen, Maarssenbroek en Maarssendorp.

Bladkorven in de wijk

Wilt u als bewoner uw eigen straatje schoonvegen, dan heeft de gemeente Stichtse Vecht op verschillende plaatsen in de gemeente bladkorven geplaatst. U kunt daarin het opgeveegde bladafval kwijt. De bladkorven zijn neergezet op plekken waar veel bomen staan met grote en slecht verteerbare bladeren, en waar een vrachtwagen makkelijk bij kan om de korven te legen.

Zo houden we met elkaar de wijken schoon. Let op, om het bladafval in de korven goed te kunnen verwerken is het belangrijk dat er geen takken of ander grof tuinafval in de korven wordt gedaan.

Bladkorf vol?

Is de bladkorf in uw wijk vol? Meld dat dan bij de gemeente via Melding openbare ruimte of telefonisch via 14 0346. Wij zorgen ervoor dat de korf geleegd wordt.

Naar nieuwsoverzicht