Navigatie

Het wordt steeds prettiger in Stichtse Vecht voor bijen en vlinders

04 maandag mei 2020

Het aanleggen van bijenlinten in Stichtse Vecht wordt op steeds meer plekken gedaan. Wijkcomissie Zogwetering, Dichters & Lanen draagt hier ook graag een steentje aan bij.

Inzaaien door bewoners
P4240006
P4240003
P4240001

In samenspraak met bewoners uit de wijk is gekozen voor de locatie bij de parkeerplaats van het gemeentekantoor langs de Diependaalsedijk. Eerder had de gemeente al een bijenhotel op deze plek geplaatst. Met goedkeuring van de gemeente heeft Verheij Integrale groenzorg de grond voorbewerkt, zodat er door de bewoners direct ingezaaid kon worden.

Op 30 april was het zo ver. Toen het na een periode van droogte eindelijk weer eens begon te regenen, heeft een groep enthousiaste bewoners met in achtneming van de 1,5 m afstand het vlinder- en bijenmengsel ingezaaid. Voor het onderhoud zijn er onderling binnen de groep bijenlint-vrijwilligers goede afspraken gemaakt. We hopen dat er veel bijen en vlinders hun bestemming naar deze straks kleurrijke strook gaan vinden.

Wilt u ook uw omgeving kleurrijker of aantrekkelijker voor bijen en vlinders maken, neem dan contact met ons op via info@kleurrijkbuiten.nl.

Naar nieuwsoverzicht