Navigatie

Kleurrijke straat in Breukelen

30 vrijdag november 2018

De afgelopen weken is er hard gewerkt in de Jan Evertse Boutstraat om twee gazons om te toveren tot groene en kleurrijke paradijsjes

Idee
Voor de zomervakantie kwam een bewoonster in actie en benaderde Kleurrijk Buiten met de opmerking dat het gemeentegroen er wat troosteloos bij stond. Mevrouw vroeg zich af of zij hier met andere bewoners niet wat aan kon doen. Ze wilden graag over de inrichting mee denken en de plantvakken na aanleg ook gaan onderhouden. Met veel enthousiasme en creativiteit heeft deze bewoonster een prachtig moodmoard gemaakt. Het is een borderidee met planten en bloemen van verschillende hoogten. Tevens is er rekening mee gehouden dat er elk seizoen iets bloeit. Een slingerpaadje van boomschors geeft kinderen de mogelijkheid om van dichtbij deze bloemenpracht te bekijken. Dit inspirerende plan hebben wij besproken met de gemeente, die hier ook erg enthousiast van werd. Het plan is daarna verder door Verheij uitgewerkt en na akkoord van gemeente en initiatiefnemers kon de boel in gang gezet gaan worden.

Aanleg
De materialen en de beplanting werden besteld en halverwege november werd met de werkzaamheden begonnen. Eerst moesten bij deze gazons de grond gefreesd en bewerkingsklaar gemaakt worden. Het slingerpaadje werd aangelegd met een wilgentenen afscheiding en boomschors. Daarna werd samen met de bewoners de beplanting erin gezet. De beplanting bestond onder meer uit bloembollen, sering, pioenroos, vlinderstruiken, ooievaarsbekje, ridderspoor en helleborus. Als laatste werd het Kleurrijk Buiten paaltje geplaatst waardoor duidelijk is dat bewoners deze plantvakken onderhouden.

Bedankt
Als Kleurrijk Buiten danken wij de initiatiefnemers voor hun kleurrijke idee waarmee ze de straat een facelieft hebben gegeven.

Naar nieuwsoverzicht