Navigatie

Nieuwe frisse uitstraling voor plein in Rijnevegt

11 vrijdag januari 2019

Het heeft even geduurd, maar het resultaat mag er dan ook zijn: een prachtig vernieuwd plein bij Rijnevegt in Breukelen.

Maart 2018 benaderde een aantal bewoners Kleurrijk Buiten of de plantvakken bij het plein in Rijnevegt niet een nieuwe uitstraling konden krijgen. De bewoners hadden met elkaar al goed nagedacht over de inrichting van deze plantvakken. Dit enthousiasme werkte aanstekelijk, want na overleg en akkoord van de gemeente heeft Verheij de wensen van de bewoners in een mooi plan uitgewerkt. In het kader van klimaatadaptie en vanwege de gebrekkige waterafvoer bij het plein, is de vernieuwing van de bestrating gelijk meegenomen in het plan. Met de bewoners zijn de uitgewerkte plannen nog wat verder bijgeschaafd, zodat het bij iedereen tot veel tevredenheid en enthousiasme leidde. Halverwege november ging het plein compleet op z'n kop toen de bestrating en de beplanting eruit werden gehaald. Er is echter nieuwe frisse bestrating voor teruggekomen. Het grote plantvak werd met behulp van de inzet van de bewoners zeer veelzijdig ingericht. Het plantvak is ingedeeld in verschillende vakken met daarin bloemen, kruiden en eetbaar fruit. Dit plantvak gaan de bewoners zelf onderhouden. In de kleine plantvakken werd de beplanting vervangen door nieuwe lavendelstruikjes. Met de plaatsing van de zelfbeheerpaal en een bijenhotel werd dit mooie project afgesloten.

Dit laat zien dat het concept Kleurrijk Buiten kan leiden tot een mooie samenwerking tussen bewoners, gemeente en Verheij bij het invullen van de buitenruimte. Heeft u ook ideeën om uw buurt groener of fleuriger te maken, neem dan contact met ons op via info@kleurrijkbuiten.nl

Naar nieuwsoverzicht