Navigatie

Plantenbakken geven Dudok de Witstraat frisse uitstraling

13 woensdag februari 2019

Bewoners van de Dudok de Witstraat vonden dat hun straat wel wat meer groen kon gebruiken. Samen met Kleurrijk Buiten werd dit gerealiseerd.

Tijdens de reconstructie van de Dudok de Witstraat waren er wat groene elementen verdwenen. Omdat bewoners toch graag wat groens en fleurigs in hun straat terug wilden, zijn we gaan kijken naar de mogelijkheden. De stoepen waren echter te smal om daar plantvakken te realiseren en ook plantenbakken zouden de doorgang belemmeren. Gelukkig waren er verderop in de straat toch mogelijkheden om met plantenbakken de straat meer kleur te geven. Op woensdag 13 februari zijn de bakken geplaatst en is samen met de bewoners de beplanting er in gezet. De beplanting bestond o.a. uit een Portugese Laurier, de glansmispel, siergras en ooievaarsbek. De bewoners zorgen ervoor dat de beplanting er verzorgd uit blijft zien.

Dit laat zien dat burgers door mee te denken en mee te helpen, hun leefomgeving meer kleur kunnen geven. Kleurrijk Buiten ondersteund zulke initiatieven graag. Heeft u dus ook een idee voor uw buurt, neem dan contact met ons op via info@kleurrijkbuiten.nl.

Naar nieuwsoverzicht