Navigatie

RTV Utrecht maakt reportage over vlinderheuvel in wijkpark Maarssenbroek

05 dinsdag november 2019

Op woensdag 30 oktober werd er voor het programma ' de Keuken van Utrecht' opnamen gemaakt bij het bewonersinitiatief ' de vlinderheuvel'.

Eind 2018 kwam een bewoonster van Reigerskamp met een heel mooi initiatief om de biodiversiteit in het wijkpark bij Reigerskamp te vergroten. Het idee was om in de vorm van een hoefijzer diverse vlinderstruiken neer te zetten. Hiermee zou in de beschutting van deze struiken een prettige leefomgeving voor vlinders worden gecreëerd. Daarbinnen was het idee om in een halfronde cirkel verschillende bessenplanten neer te zetten. Met deze bessenstruiken zou de leefomgeving van insecten en vogels een stuk aangenamer worden gemaakt. Daarnaast geven zowel de vlinder- als de bessenstruiken veel kleur en fleur aan de omgeving.

In maart van dit jaar is dit initiatief uitgevoerd. Met veel inzet en enthousiasme van diverse buurtbewoners wordt dit initiatief bijgehouden. Het onkruid wordt weggehaald, de struiken worden gesnoeid en nieuwe plantjes worden er bij geplant. En het resultaat mag er zijn, diverse ( bijzondere) vlinders zijn er al waargenomen en menig wandelaar is onder de indruk van dit mooie initiatief.

Reden voor het programma ' de Keuken van Utrecht' om hier opnamen van te maken. Op 30 oktober was verslaggeefster Emina Zorlak ter plaatse om mee te helpen en ondertussen in gesprek te gaan met de initiatiefnemers. Omdat wij als Verheij Integrale Groenzorg samen met de gemeente Stichtse Vecht dit initiatief hebben mogelijk gemaakt, gaven wij een stuk uitleg over het concept Kleurrijk Buiten. Met Kleurrijk Buiten ondersteunen en inspireren wij bewoners om hun initiatief mogelijk te maken. Op maandag 11 november worden de opnamen uitgezonden op RTV Utrecht. Heeft u ook een idee om uw buurt groener, kleurrijker of insectvriendelijk te maken, stuur dan een mail naar info@kleurrijkbuiten.nl

Naar nieuwsoverzicht