Navigatie

Steen eruit, plant erin bij Zwanebloem Kockengen

15 woensdag april 2020

Een aantal bewoners van de Zwanebloem in Kockengen wilden het pleintje achter hun woningen graag ontstenen. Zo gezegd, zo gedaan!

Vanwege de berichtgeving rondom de klimaatveranderingen en de saaie steenachtige uitstraling van het pleintje namen een aantal bewoners van de Zwanebloem contact op met Kleurrijk Buiten. De vraag was eigenlijk heel eenvoudig, kan hier niet een leuk en kleurrijk plantvak aangelegd worden. Voor dit mooie initiatief is de gemeente om akkoord gevraagd. De gemeente vond dit een erg mooi initiatief in het kader van klimaatverandering en hittestress door versteende ondergronden, dat goedkeuring geen probleem was. Enige aandachtspunt was dat het plantvak moest komen tussen de beide waterafvoeren, daar is dan ook met de afmetingen van het plantvak rekening mee gehouden.

Uitvoer

Begin april zijn de tegels er door Verheij Intergrale Groenzorg uitgehaald en is er een plantvak van ongeveer 3,5 bij 5 meter gerealiseerd. In dit plantvak is beplanting ( o.a. Geranium, Hortenisa, Zonnehoed en lavendel) neergezet waar insecten zoals bijen ook blij van worden. Zo is er op een verschillende terreinen een win-win siutatie gecreëerd.

Wilt u ook uw omgeving vergroenen, kleurrijker maken of aantrekkelijker maken voor insecten, neem dan contact met ons op via info@kleurrijkbuiten.nl.

Naar nieuwsoverzicht