Navigatie

Tweede ronde grasmaaien in september

07 vrijdag september 2018

Vanaf 3 september worden de bermen in gemeente Stichtse Vecht voor de tweede keer gemaaid. Het maaien duurt de hele maand september. In de maand juni is het gras in de bermen voor de eerste keer van dit jaar gemaaid.

Deze week zijn we begonnen met maaien in de parken en langs de weg in Oud-Zuilen. Ze zijn nu volop bezig in Maarssen. Volgende week is naar verwachting Breukelen aan de beurt.

Verbeteren biodiversiteit

De gemeente wil de biodiversiteit in de bermen verbeteren zodat er meer ruimte komt voor verschillende bloemen, meer insecten, vogels en kleine dieren. In de eerste ronde, in juni, is het gras niet overal volledig gemaaid. Sommige gedeelten hebben we laten staan. We kijken namelijk eerst goed welk gedeelte we willen sparen. Dat zijn de stukken die al een voedselarme ondergrond hebben of waar al bijna bloemen in bloei staan. Die gedeeltes maaien we niet. De berm kan er dan op het oog niet goed gemaaid uitzien. In het najaar bij de tweede ronde worden die stukken die in het voorjaar bleven staan wel gemaaid. Dan blijven andere stukken gras weer staan. We maaien sowieso de eerste meter langs de weg of straat weg als we een berm maaien.

Naar nieuwsoverzicht