Navigatie

Vele handen maken licht werk en Stichtse Vecht weer een stuk schoner

25 maandag maart 2019

Afgelopen zaterdag 23 maart was het landelijke opschoondag. In Stichtse Vecht staken ook weer veel deelnemers de handen uit de mouwen.

De landelijke opschoondag werd alweer voor de 17e keer georganiseerd en ook in Stichse Vecht staken weer honderden deelnemers de handen uit de mouwen. In Maarssenbroek gingen de wijken Pauwenkamp, Fazantenkamp, Reigerskamp, Waterstede en Kamelenspoor aan de slag. Natuurgroep eendenkooi Kooilust heeft samen met bewoners uit Boomstede opgeruimd en in Maarssendorp was de wijkcommissie Zogwetering, Dichters & Lanen actief. In Breukelen werd er door wijkcomité Sint Pieter en door Vereniging landelijk gebied Otter-Maten de handen uit de mouwen gestoken. Natuurgroep Kockengen heeft de polder opgeschoond. Wethouder Maarten van Dijk en kinderburgemeester Britt Klomps kwamen op diverse locaties langs om hun steentje bij te dragen.

Het Milieu Educatief Centrum in Maarssen en Verheij Integrale Groenzorg faciliteerde de deelnemers door overal prikkers, handschoenen, vuilniszakken en hesjes te bezorgen. Als blijk van waardering kregen alle deelnemers een heerlijke koek ( gebakken in de bakkerij van de werkspecht). Na afloop werden overal de volle vuilniszakken en materialen weer opgehaald. We willen iedereen hartelijk bedanken voor de inzet.

We hopen volgend jaar bij de volgende editie nog meer deelnemers te begroeten. Mocht u in de tussentijd als buurt zelf een opschoonactie willen organiseren, laat het dan weten via info@kleurrijkbuiten.nl, wij ondersteunen zulke initiatieven graag. Of als u zelf een prikker wilt hebben om af en toe uw omgeving zwerfvuil vrij te maken, kunt u die ook bij aan ons aanvragen.

Naar nieuwsoverzicht