Navigatie

Waar we aan werken in februari

01 dinsdag februari 2022

In dit bericht vindt u de actuele informatie over de werkzaamheden van Verheij in de buitenruimte in Nieuwerkerk aan den IJssel en Moerkapelle.

Winterwerk

Momenteel zijn we in Zuidplas aan het wilgen knotten in samenwerking met Promen. Daarnaast worden de leibomen gesnoeid en verzorgen we de inboet van dode beplanting en bomen. Ook de wintersnoei vraagt momenteel onze aandacht. Op deze kaart kunt u zien of we ook in uw buurt aan het snoeien zijn!

Bekijk kaart

Kap- en herplant bomen

Begin februari starten we met het kappen van 143 bomen in Nieuwerkerk aan den IJssel en 43 bomen in Moerkapelle. Deze bomen zijn helaas niet meer gezond en/of niet meer veilig voor de omgeving. Dit is tijdens het zogenaamde Visual Tree Assessment (VTA, een bomenonderzoek gedaan op zicht), aan het licht gekomen. Bij het bomen rooien krijgen we ondersteuning van Reijm Nieuwerkerk BV, de herplant verzorgt Verheij. Op deze kaart kunt u zien waar in de gemeente we bomen kappen en herplanten en welke soorten dit betreft.

Bekijk kaart

Snoeiwerkzaamheden bomen

Alle bomen die gesnoeid moeten worden conform de VTA zullen gesnoeid worden in de periode week 4 t/m week 24 in samenwerking met Reijm Nieuwerkerk BV.

Reconstructies en ander werk

Momenteel zijn we op een aantal locaties ook bezig met het reconstrueren van plantvakken. Er wordt nieuwe beplanting aangebracht of gras ingezaaid, zodat er een mooi plantvak of gazon ontstaat. Daarnaast worden de komende maand kunstgrasvelden van speeltuinen schoongemaakt en opnieuw bezand.

Naar nieuwsoverzicht