Navigatie

Waar we aan werken in maart

01 dinsdag maart 2022

In dit bericht vindt u de actuele informatie over de werkzaamheden van Verheij in de buitenruimte in Nieuwerkerk aan den IJssel en Moerkapelle.

Snoeiwerk

Het wilgen knotten en leibomen snoeien is gereed. De wintersnoei wordt in maart afgerond. Binnenkort starten we met de voorjaarssnoei van onder andere vlinderstruiken, rozen en hortensia’s. Voortgang is te zien op de snoeikaart.

Bekijk kaart

Kap- en herplant bomen

In februari hebben we – in samenwerking met Reijm Nieuwerkerk bv – een groot deel van de 143 bomen in Nieuwerkerk aan den IJssel en 43 bomen in Moerkapelle gekapt. In de plaats daarvan planten we nu weer vele bomen terug. Ook in de maand maart gaan we hier mee verder. Op deze kaart kunt u zien waar in de gemeente we bomen kappen en herplanten en welke soorten dit betreft.

Bekijk kaart

Onderhoud

Inmiddels zijn we ook gestart met het groenonderhoud. Zo zijn we bezig met de onkruidbestrijding van plantvakken door middel van schoffelen. Daarnaast vegen we de goten en starten we met gazonmaaien op verschillende plaatsen.
De vaste planten worden binnen nu en 2 weken weer gesnoeid (mulchen) en bemest.

Reconstructies speeltuinen

Op woensdag 7 maart zijn we gestart met de reconstructie van 2 speeltuinen aan de Polderdreef. Op maandag 14 maart gaan we ook van start met de reconstructie van de speeltuin bij de Haakmos. Deze projecten zullen in ieder geval een maand lopen.

Overig werk

Op de nieuwbouw locatie Essezoom-laag starten we binnenkort met de aanplant van bomen en heesters in de opgeleverde straten Napo en Mantaro.

Naar nieuwsoverzicht