Navigatie

Wateroverlast verminderen? Leg een geveltuin aan!

20 donderdag september 2018

Hoosbuien zorgen steeds vaker voor wateroverlast. Het riool kan al dit water vaak niet aan, waardoor straten, huizen en kelders onderlopen. Met een groene tuin kunt u helpen om de wateroverlast te verminderen.

Het KNMI heeft berekend dat de hoeveelheid neerslag de afgelopen 60 jaar met 20 procent is gestegen. Het KNMI voorspelt dat het aantal hoosbuien door de klimaatverandering zal toenemen. Door tegels en bestrating kunnen riolen forse regenbuien niet altijd verwerken. Als de riolen overlopen, kan het vuile rioolwater op straat terechtkomen. Het rioolsysteem aanpassen aan hoosbuien is onbetaalbaar. Gelukkig vangen ook parken, perken en tuinen regenwater op. Tuinbezitters zijn daarom onmisbaar bij het voorkomen van wateroverlast. Zij kunnen zorgen dat regenwater zo min mogelijk in het riool komt. Dit kan door het opvangen van regenwater in gras of beplanting.

Dat was ook het idee van mevrouw Wesseling toen ze contact opnam met Kleurrijk Buiten. Zij wilde graag haar geveltuin uitbreiden door een stuk van de gemeentestoep om te vormen. Na akkoord van de gemeente is de geveltuin op 19 september door Verheij vergroot. In dit gedeelte gaat mevrouw plantjes poten die zij zelf onderhoudt.

Wilt u ook een geveltuin aanleggen of uit breiden, neem dan contact met ons op via info@kleurrijkbuiten.nl.

Naar nieuwsoverzicht