Navigatie

Meedoen

U kunt op allerlei manieren meedoen aan Kleurrijk Buiten in Voorne aan Zee. Kies de mogelijkheid die bij u past en doe mee!

Bewonersinitiatieven

Wij vinden het positief als er bewoners zijn die zélf met een idee over de buitenruimte naar ons toekomen. Hoe werkt dit?

  1. U heeft een goed idee over de buitenruimte in uw omgeving. U wilt bijvoorbeeld een plantvak voor uw deur opknappen of hebt behoefte aan een speelplek in de buurt.
  2. Deel dit idee met ons. We gaan graag met u in gesprek. We maken samen een plan om dit idee uit te voeren en kijken of het idee past binnen beleidskaders van de gemeente.
  3. We voeren het gemaakte plan gezamenlijk uit.

Wilt u een bewonersintiatief indienen? Bekijlk dan meer informatie over bewonersinitiatieven.

Participatieprojecten

In de gemeente zijn een aantal langlopende participatieprojecten. Dit zijn buurten of plekken waar u zelf structureel mee kunt doen in het groen. Bekijk het overzicht van alle participatieprojecten en bekijk waar u mee kunt doen!

Zelfbeheer

Vind u het leuk om te tuinieren? Dan hebben wij een leuke bezigheid voor u! U kunt een gedeelte van de buitenruimte in zelfbeheer nemen. Dit betekent dat u zelf verantwoordelijk bent voor het onderhouden van een stukje van de openbare buitenruimte. Lees hier verder over zelfbeheer.

Gereedschap'o'theek

Wij ondersteunen uw initiatieven graag op meerdere manieren, waaronder met het uitlenen van gereedschappen. Zo kunt u samen met uw buurtgenoten gemakkelijk aan de slag voor een Kleurrijk Buiten! Naar de gereedschap'o'theek.