Navigatie

Beleef als brandweerman / vrouw spannende avonturen in speeltuin de Wolga

05 vrijdag juli 2019

Droomt uw kind ervan om net zulke avonturen als brandweerman Sam te beleven? Dan is er nu de kans bij het nieuwe speeltuintje aan de Wolga in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Afgelopen najaar werden op verschillende plaatsen in de gemeente oude speeltoestellen verwijderd vanwege de veiligheid. In de tussentijd zijn er er op basis van het speelruimteplan van de gemeente Zuidplas en de wensen van de omgeving mooie plannen gemaakt. Een paar weken geleden stond als eerste project de speeltuin bij de Wolga op het programma. De werkzaamheden begonnen met het aanbrengen van zand en het egaliseren daarvan. Daarna werd er kunstgras neergelegd en de speeltoestellen geplaatst. En het resultaat mag er zijn: een speeltuin waar heel wat avonturen beleefd gaan worden, springen in een valnet, meerijden met de brandweerwagen en glijden als een brandweerman.

Op korte termijn worden worden de speeltuinen bij het Essenpark en het Groene Hartpark opnieuw ingericht. En daarna volgen de speeltuinen bij de Merwede, Vinkendaal, Mezendaal en Kleine Vinkstraat. Genoeg mogelijkheden voor kinderen om lekker buiten te spelen en kennis te maken met deze nieuwe speeltuinen. Veel plezier daarbij!

Naar nieuwsoverzicht