Navigatie

Bladruimen

01 dinsdag november 2022

Het is inmiddels alweer november. De bladeren verkleuren en vallen. Dit is altijd weer een mooi gezicht, de natuur met zijn mooie jaargetij. Het zorgt er ook voor dat er weer veel blad om de wegen beland. Deze week is Verheij Integrale Groenzorg begonnen met de eerste bladruim ronde.

Vanaf 31 oktober 2022 zijn we gestart met het opruimen van gevallen bladeren. We vegen en ruimen de hoofdwegen en fietspaden. Gevallen bladeren veroorzaken namelijk de meeste overlast voor weggebruikers. Als hier niet veel blad is gevallen, vegen en ruimen we daarna ook zijwegen. Wanneer er weinig blad op de hoofdwegen en fietspaden ligt, vegen we andere straten. Blad in het openbaar groen ruimen we later op als al het blad van de bomen is gevallen. We proberen de overlast te beperken maar kunnen niet alle overlast wegnemen.

Wat kunt u zelf doen?
Gevallen blad van gemeentelijke bomen en struiken mag je in de goot of in de bermen vegen, bij voorkeur één dag voor de veegronde. Zorg ervoor dat het blad verspreid in de bermen en goten ligt en dat je het niet bij elkaar veegt. De veegmachine kan hopen blad niet verwerken.

Veegrondes
Het opruimen van de bladeren doen we via wekelijkse veegrondes. De veegrondes zijn als volgt ingedeeld:
• Maandag in Meerdijk-West, Besoyen, Centrum, Waspik Boven en Capelle
• Dinsdag in Meerdijk-Oost, Amstel, Sprang en Landgoed Driessen
• Woensdag in Laageinde
• Donderdag in Antoniusparochie, Zanddonk-Noord en -Zuid, Baardwijk, de Hoef, Vrijhoeve
• Vrijdag in Bloemenoord, Waspik Beneden
Als er geen blad ligt of er zijn onvoorziene omstandigheden, bijvoorbeeld een kapotte veegmachine, storm of hevige regen, vegen we niet.

Naar nieuwsoverzicht