Navigatie

Doe mee aan Landelijke Opschoondag

15 dinsdag september 2020

In een schone wijk woon je prettiger. Daarom gaan op zaterdag 19 september, tijdens de Landelijke Opschoondag/World Cleanup Day, in Stichtse Vecht inwoners de straat op om zwerfvuil op te ruimen. Help je mee bij zo’n gezellige opschoonactie?

Aanmelden

Wie zin heeft om ook de handen uit de mouwen te steken, kan zich aansluiten bij een van de bestaande opschoonacties. Wie dat zijn en waar ze verzamelen lees je hieronder. De gemeente zorgt ervoor dat alle initiatieven voldoende vuilniszakken, grijpers en handschoenen hebben, en haalt aan het einde van de opschoonactie de vuilniszakken op. Ben jij nog niet aangemeld bij een van de opschoonacties, meld je dan uiterlijk 16 september aan bij Cees Lock via c.lock@verheijbv.nl. Hij zorgt ervoor dat er dan ook voor jou materiaal aanwezig is op de plek waar je meedoet.

Waar wordt er opgeruimd?

Zaterdag 19 september zijn de volgende opschoonacties gepland. Alleen de schoonmaakactie van Scouting Jan Campert in Maarssen-Dorp is nog onder voorbehoud. Hou deze webpagina in de gaten.

Breukelen
Vanaf 9:00 uur: Een opschoonactie van het wijkcomité Breukelen Sint Pieter. Zij verzamelen bij Zwembad De Meent, De Meent 1 in Breukelen.
Van 10:00 – 13:00 uur: Stichting Duurzame Vecht verzamelt aan de Brouwerij 8 en neemt dan het centrum van Breukelen onder handen.

Maarssen-Dorp
9:30 tot 10:30 uur: verzamelen bij de tuin in het hofje van de Van Houtenstraat bij het springkussen.
14:00 – 15:30 uur: verzamelen bij Bakkerij Boekweit aan de Driehoekslaan 18 in Maarssen.

Maarssenbroek
10:00 – 11:00 uur: de deelnemers van wijkcommissie Fazantenkamp verzamelen bij de ingang van Montessorischool De Mozaiek, Fazantenkamp nummer 157-158 in Maarssenbroek.
10.00 – 11.00 uur: Wijkcommissie Pauwenkamp organiseert een opschoonactie. Die start bij het parkeerterrein bij het Niftarlake College, Pauwenkamp 151 in Maarssenbroek.

Veilig aan de slag

De Landelijke Opschoondag is vanwege het coronavirus verplaatst van maart naar september. De coronamaatregelen zijn dusdanig versoepeld dat de Landelijke Opschoondag nu wel kan doorgaan. Toch blijft het belangrijk om je aan de richtlijnen te houden:
Doe je mee met mensen buiten je huishouden? Houd dan 1,5 meter afstand van elkaar.
Schud geen handen, ook niet bij het verzamelpunt.
Draag handschoenen en gebruik een grijper om het afval op te pakken. Deel je grijper en je handschoenen niet met anderen.
En volg vooral basisregels tegen corona op op.

Naar nieuwsoverzicht