Navigatie

Fraaie beukenhaag voor bewoners Vogelaarsingel

16 maandag november 2020

Een aantal bewoners aan de Burgemeester Vogelaarsingel in Nieuwerkerk aan den IJssel wilde graag een identieke uitstraling bij de perceeltjes gemeentegrond achter hun woning.

Via Kleurrijk Buiten werd een verzoek bij de gemeente Zuidplas ingediend om deze gedeelten na vervanging van de beplanting in zelfbeheer te nemen. De gemeente gaf akkoord om de huidige beplanting die uit verschillende soorten bestond, te vervangen door beukenhagen. Met behulp van een kraan werd de huidige beplanting verwijderd en nieuwe grond aangebracht. In de stromende regen werd een dubbele beukenhaag bij elk stuk aangebracht, waardoor bewoners voorlopig geen water hoeven te geven. Het voordeel van deze beukhagen is dat ze in de herfst en winter hun blad behouden tot in het voorjaar het nieuwe groene blad komt. Ook vogels waarderen een beukenhaag altijd enorm, want die bieden veel bescherming. We wensen de bewoners veel plezier met deze groene 'muur'.

Wilt u in uw omgeving ook een stuk gemeentegrond vergroenen of kleurrijker maken, neem dan contact met ons op via info@kleurrijkbuiten.nl

Naar nieuwsoverzicht