Navigatie

Onderhoudsniveau van de openbare ruimte in de Gemeente Zuidplas wijzigt

31 vrijdag mei 2024

Ziet u dat het gras hoger is en er meer zwerfafval op straat is? Dat klopt! Dit komt omdat het niveau van onderhoud naar beneden is bijgesteld. Gelukkig kunt u als inwoner helpen om ervoor te zorgen dat uw woonomgeving er netjes uit ziet. Leest u mee?

Welke veranderingen merkt u?
Het gras wordt niet meer gemaaid op gezette tijden, maar op het moment dat het gras een bepaalde hoogte heeft bereikt. De veegwagen rijdt ook minder vaak. Daarnaast zult u meer onkruid zien in de wijken, dit geldt ook voor het zwerfafval. Dit komt doordat Gemeente Zuidplas van onderhoudsniveau B naar onderhoudsniveau C gegaan. Er wordt op een andere manier gewerkt. Dit zorgt voor een bezuiniging op de onderhoudskosten van de openbare ruimte.

Helpt u mee?
Het kan zijn dat uw woonomgeving er minder mooi uitziet. Dat vindt niemand leuk. U kunt ook zelf iets doen. Bijvoorbeeld met uw buren het afval in de buurt verzamelen. Vraag hiervoor een afvalgrijper bij de gemeente aan. Kijk voor meer ideeën op supportervanschoon.nl

Wilt u een melding doen over de openbare ruimte?
Lees dan vooraf de pagina zuidplas.nl/beheer-openbare-ruimte. Hier staan de nieuwe richtlijnen over het onderhoud van de openbare ruimte. Bekijk voordat u een melding doet of het binnen de nieuwe richtlijnen valt.

Naar nieuwsoverzicht