Navigatie

Geslaagde actie 'Steen eruit, plant erin'

16 maandag april 2018

Afgelopen zaterdag was de actie 'Steen eruit, plant erin'. De gemeente Stichte Vecht, woningbouwvereniging Portaal en Verheij Integrale Groenzorg werkten samen om mensen bewust te maken van de gevolgen van klimaatverandering.

Op het marktplein bij Winkelcentrum Bisonspoor in Maarssen kwamen tientallen mensen een steen inleveren en een mooie plant uitzoeken. De watertafel waar de gevolgen van klimaatverandering goed zichtbaar waren, had de interesse van veel kinderen. Verder zijn er veel mooie gesprekken geweest met bewoners over een regenbestendige en kleurrijke omgeving.

Waarom plant in plaats van steen?

Omdat we steeds meer te maken krijgen met periode van hitte, droogte en extreme regenbuien is een groene omgeving zeer belangrijk. Door een tuin in te richten met meer groen, zoals bomen, struiken, planten en gazon is er minder kans op wateroverlast. Een groene tuin draagt ook bij aan meer biodiversiteit en meer vogels, vlinders en bijen in de tuin. Daarnaast is een groene tuin beter bestand tegen hitte.

De actie van zaterdag was tevens de aftrap voor de wedstrijden mooiste kleurplaat en mooiste tuin.

Kleurwedstrijd mooiste tuin.

Kinderen konden een kleurplaat ophalen en meedoen met een kleurwedstrijd. Deze kleurplaat kan ook hier gedownload worden. Kleurplaten kunnen worden gestuurd naar info@stichtsevecht.nl. Vergeet niet als onderwerp ‘Kleurwedstrijd mooiste tuin’ te gebruiken. De kleurplaten kunnen tot 16 juni 2018 worden ingestuurd. De inzender van de mooiste kleurplaat krijg een leuke prijs. De prijsuitreiking is in de laatste week van juni 2018.

Mooiste tuin

Tevens organiseren Woningbouwvereniging Portaal, Verheij en de gemeente Stichtse Vecht een wedstrijd voor de mooiste tuin van Stichtse Vecht. U kunt meedoen door foto’s van uw tuin te sturen naar info@stichtsevecht.nl. Gebruik daarbij als onderwerp ‘Mooiste tuin’. U kunt uw foto's insturen tot 16 juni 2018. Vergeet bij uw inzending niet ook uw adres te vermelden. De prijsuitreiking is in de laatste week van juni 2018. U maakt kans op een waardecheque te besteden bij tuincentra in Stichtse Vecht.

Naar nieuwsoverzicht