Navigatie

Geslaagde boomfeestdag in Nieuwerkerk aan den IJssel

18 maandag maart 2019

Op woensdag 13 maart 2019 werd de jaarlijkse nationale boomfeestdag gevierd in de straat Gouwe in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Leerlingen van OBS Prins Willem Alexander planten in aanwezigheid van wethouder Schuurman van gemeente Zuidplas een aantal bomen en heesters. De zon liet zich helaas niet zien, maar dat mocht de pret niet drukken en op het moment suprême was het gelukkig droog. De leerliningen gingen zeer enthousiast aan de slag met scheppen, harken en bezems om de bomen te planten. Uiteraard ondersteund door enthousiaste medewerkers van Verheij. Na afloop kregen de kinderen een leuk tasje met inhoud en een gezonde versnapering in de vorm van een groene Verheij appel.

Het landelijke thema van de boomfeestdag was dit jaar: “ieder kind een boom”. Het streven van de Boomfeestdag is om ieder kind tijdens zijn of haar basisschooltijd minimaal één boom te laten planten. De kinderen dragen zo een steentje bij aan het behalen van de gemeentelijke klimaatdoelen in de gemeente Zuidplas, want de aanplant van bomen helpt bij het halen van deze klimaatdoelen.

Naar nieuwsoverzicht