Navigatie

Grasstrook wijzigt dankzij bewoners Heelkruid in een prachtig plantvak

29 dinsdag januari 2019

Samen bereik je meer: een initiatief van bewoners zorgt ervoor dat een stuk gazon getransformeerd is tot een prachtig plantvak. Met Kleurrijk Buiten kan het allemaal!

Een bewoner van het Heelkruid in Nieuwerkerk aan den IJssel had het idee om de hoek van de straat wat kleurrijker te maken. Hij benaderde Kleurrijk Buiten en samen keken we wat de mogelijkheden waren. De grasstrook had een wat saaie uitstraling, waar meer mee gedaan kon worden. Het idee werd geboren om deze grasstrook te transformeren tot een mooi plantvak met diverse planten. De veelzijde en veelkleurige beplanting bestaat oa uit kattenkruid, hemelsleutel, ooievaarsbek, vrouwenmantel, sneeuwster-aster, schoenlappersplant en smeerwortel.

Op woensdag 19 december werd aan deze klus begonnen. Voordat de beplanting er in gezet kon worden, moest eerst het gras afgeplagd worden en de grond gefreesd en bewerkt worden. Na twee dagen arbeid is er een fraai geheel ontstaan, waar de hele wijk van kan genieten. De bewoners zorgen ervoor dat het plantvak vrij van onkruid blijft en dat de beplanting regelmatig gesnoeid wordt. Zo gaat het gezegde " samen bereik je meer" ook bij dit project op. Gemeente / Verheij zorgden voor realisatie van het project en de bewoners zorgen ervoor dat het netjes blijft.

Naar nieuwsoverzicht