Navigatie

Groep 5 van de Rank in actie tegen zwerfafval

16 vrijdag juli 2021

Ondanks regenachtige omstandigheden gingen de leerlingen van groep 5 van de Rank vol enthousiasme op pad om het zwerfvuil in de omgeving van de school op te ruimen.

De middag begon met een gastles over zwerfafval en wat dit voor gevolgen heeft voor de natuur. De leerlingen verbaasde zich er over dat het soms tientallen jaren duurt voordat het zwerfvuil verteerd is en dat er ook zwerfafval is wat helemaal nooit vergaat. Maar ook dat er veel dieren doodgaan doordat ze vast komen te zitten of omdat ze plastic in hun maag krijgen. Met die wetenschap gingen de leerlingen met veel inzet en gewapend met grijpers en vuilniszakken, op pad. Want door de handen uit de mouwen steken konden ze de natuur een flink handje helpen. De opbrengst was zeer divers met blikjes, plastic zakjes, flesjes, maar vooral heel heel veel peuken.

Verheij Integrale groenzorg ondersteunden dit mooie initiatief door voor grijpers, hesjes en vuilniszakken te zorgen. Wij danken de leerlingen hartelijk voor hun inzet. Na afloop kregen de kinderen daarom een leuk tasje met wat lekkers, een veelkleurige stift en een zakje zaadjes om hun omgeving kleurrijker te maken.

Naar nieuwsoverzicht