Navigatie

Hellevoetsluis officieel een bijvriendelijke gemeente

15 maandag oktober 2018

Gemeente Hellevoetsluis is officieel erkend als bijvriendelijke gemeente. Om dit te vieren onthulde wethouder Peter Schop donderdag 11 oktober het bord ‘Hellevoetsluis zoemt’.

De gemeente is blij met de benoeming. Wethouder Peter Schop: “Als gemeente doen we er alles aan het aantal wilde bijen te verhogen. Het voortbestaan van de wilde bij is belangrijk, want ze spelen een belangrijke rol in de productie van ons voedsel. We hopen dat we met bij-vriendelijk groenonderhoud en de inzet van inwoners nog meer bijen in onze gemeente mogen verwelkomen.”

De gemeente heeft de afgelopen periode verschillende acties ondernomen om het aantal wilde bijen te verhogen. Zo is er een nieuw bijenhotel geplaatst op de rotonde aan de Nieuweweg, wordt er bij het aanplanten van nieuwe bomen en struiken rekening gehouden met de bijen en zijn er verspreid over de gemeente ecologisch beheerlocaties met speciale bijenstroken die maar één keer per jaar gemaaid worden.

Nederlandse wilde bijen zijn in gevaar: de helft van alle 358 soorten is bedreigd. En dat terwijl ze heel belangrijk zijn voor de groei van bijvoorbeeld appels, kersen en aardbeien. 80% van de voedselgewassen wordt bestoven door insecten als de wilde bij. In Hellevoetsluis kun je op dit moment 54 soorten bijen tegenkomen.

Wil je graag meer weten over wat jij kan doen om de bij te helpen? Neem dan contact met ons op!

Naar nieuwsoverzicht