Navigatie

Herinrichting Cultuurplein van start

20 dinsdag november 2018

In Hellevoetsluis is begin november de herinrichting van het Cultuurplein, het gebied rondom het Cultuurhuis, de Kerk en Affuitenloods, gestart.

De plannen voor het vernieuwde plein zijn uitgewerkt door de gemeente Hellevoetsluis, de aannemers Van Doorn Geldermalsen en Verheij Integrale groenzorg, de architect Copijn, IPV Delft, gebruikers en bewoners.

Ploffen van bomen

Verheij verzorgt momenteel in opdracht van de gemeente het ploffen en rooien van bomen. Het ploffen van bomen is een ingreep om de wortels van een boom weer de ruimte te geven. De verdichte bodem rondom de wortels zorgt voor problemen in het groeiproces van de wortels en uiteindelijk ook voor het bestaan van de boom. Het ploffen van bomen gebeurt met behulp van een bodemplofunit. Dit is een staaf die in de grond wordt gestoken rondom de boom. Vervolgens wordt er onder druk de grond mee losgemaakt, met alle positieve gevolgen van dien. Op Facebook vindt u een filmpje van het ploffen van bomen.

Gefaseerd

De werkzaamheden worden, om de overlast voor bewoners en bedrijven te beperken, in verschillende fasen uitgevoerd. In het voorjaar van 2019 is Verheij Integrale groenzorg weer aan zet, als nieuwe bomen en beplanting worden ingepland.

'Shared space'

Uiteindelijk verdwijnt het huidige zwarte plein en wordt de buitenruimte een ‘shared space’. Dit betekent dat voetgangers en fietsers heel belangrijk worden en de auto te gast is. Het nieuwe plein krijgt veel bomen en een speelse indeling met beplantingsvakken. Het nieuwe Cultuurplein geeft de eerste aanzet van het vergroenen en verduurzamen van het centrum.

Meer informatie vindt u hier.

Naar nieuwsoverzicht