Navigatie

Het opknappen van de schooltuin bij OBS 't Palet vonden de leerlingen erg vet

17 dinsdag december 2019

Dankzij een leerkracht en leerlingen van OBS 't Palet ziet de omgeving van de school er weer uit om door een ringetje te halen.

De leerkracht nam contact op met de gemeente of er een mogelijkheid was om als school een gedeelte in eigen beheer te nemen. De gemeente bracht haar in contact met Kleurrijk Buiten en samen maakte wij een plan om de omgeving van de school een facelift te geven. Het plan omvatte het goed terugsnoeien van de beplanting in een aantal plantvakken en bij een ander plantvak het vervangen van de beplanting door nieuwe fleurige planten. Als beplanting werd oa. gekozen voor lavendel, spierstruiken, vlinderstruiken, hortensia, zonnehoed, lampepoetsersgras en in het midden een mooie appelboom.

Na akkoord van de gemeente werd door medewerkers van Verheij Integrale Groenzorg de oude beplanting gerooid en de grond bewerkt zodat de nieuwe beplanting in een goede voedingsbodem terecht zou komen. Vervolgens werd de nieuwe beplanting in een mooi patroon uitgezet, waarna de leerlingen van de school meehielpen om deze beplanting in de grond te zetten. Ondanks de modderige omstandigheden werd dit met veel enthousiasme en ijver gedaan. Als de beplanting in het nieuwe jaar uit gaat lopen, zal dit voor een prachtig entree en een mooi visitekaartje van de school gaan zorgen. We wensen de school en de leerlingen veel succes bij het onderhouden van dit mooie en frisse plantvak, maar vooral veel plezier ervan.

Steekt u ook graag de handen uit de mouwen en wilt u ook uw omgeving groener en / of kleurrijker maken, kijk dan op www.kleurrijkbuiten.nl voor de mogelijkheden.

Naar nieuwsoverzicht