Navigatie

Leerlingen groep 3/4 van cbs de Rank zorgen voor opgeruimde omgeving

11 vrijdag juni 2021

Leerlingen van groep 3/ 4 van christelijke basisschool de Rank hebben zich flink ingespannen om de buurt bij hun school zwerfvuilvrij te maken. Namens Kleurrijk Buiten complimenten voor jullie inzet.

De middag begon met een gastles over zwerfafval en wat dit voor gevolgen heeft voor de natuur. Daarna gingen de leerlingen gewapend met grijpers en vuilniszakken met veel enthousiasme op pad. In het begin leek het wel of er bijna geen zwerfvuil lag, maar door goed speurwerk bleven de vuilniszakken toch niet leeg. De opbrengst bestond vooral uit sigarettenpeuken, plastic zakjes, mondkapjes, blikjes en flesjes. En met de hoge temperaturen was zwerfafval 'vissen' uit de vijver heerlijk verkoelend, alleen was het balen dat de 'gouden ' munten er niet uitgevist konden worden. Het eindresultaat was dat de omgeving er weer uitziet om door een ringetje te halen en de leerlingen hopen natuurlijk dat dit zo blijft. Na afloop kregen de kinderen een leuk tasje met wat lekkers, een veelkleurige stift en een zakje zaadjes om hun omgeving kleurrijker te maken.

Verheij Integrale groenzorg ondersteunden dit mooie initiatief door voor grijpers, hesjes en vuilniszakken te zorgen. Wij danken de leerlingen hartelijk voor hun inzet. Wilt u als buurt of school ook een opschoonactie organiseren en zo een bijdrage leveren aan een opgeruimde en groene leefomgeving, neem dan contact met ons op via info@kleurrijkbuiten.nl.

Naar nieuwsoverzicht