Navigatie

Leerlingen Rehobothschool Moerkapelle helpen mee bij planten bomen

05 donderdag maart 2020

In het kader van boomfeestdag planten leerlingen van de Rebothschool alvast een aantal bomen in de straten rondom hun school.

Na dagen van regen kwam op 4 maart dan toch de zon en dat kwam precies goed uit. Want onder het genot van dit zonnetje gingen de leerlingen van groep 5 van de Rehobothschool met veel enthousiasme aan de slag. Samen met wethouder Hordijk planten zij een aantal bomen in de straten rondom hun school in de wijk de Jonge Veenen. Dit gebeurde met begeleiding van medewerkers van Verheij die genoten van het plezier wat de kinderen hadden, want de kinderen vonden dit natuurlijk veel leuker dan een rekenles. Al werd er tijdens het planten toch nog flink gerekend, maar dat was dan vooral hoeveel bomen ze per groepje al hadden geplant. Daarnaast kwam biologie ook nog aan de orde, omdat er bij alle bomen een aantal wormen werden losgelaten. Deze wormen graven gangen in de grond, waardoor er meer zuurstof in de grond komt. Na afloop kregen de leerlingen als dank voor een hulp een tasje met wat lekkers en wat leuks.

Het landelijke thema van de boomfeestdag is dit jaar ' Bomen geven energie '. Hier draagt de gemeente Zuidplas in samenwerking met Verheij Integrale Groenzorg graag aan bij. Dit door middel van kinderen bewuster maken van de natuur en gemeentelijk groen en openbare ruimte op een positieve manier over het voetlicht krijgen. Daarnaast dragen de kinderen ook een steentje bij aan het behalen van de gemeentelijke klimaatdoelen, want de aanplant van bomen helpt bij het halen van de klimaatdoelen. Bomen maken de omgeving koeler. Ze geven schaduw en maken de lucht vochtiger. Ook zuiveren bomen de lucht en vergroten ze de biodiversiteit in de omgeving door het bieden van een schuilplaats en voedsel voor dieren.

Naar nieuwsoverzicht