Navigatie

Lof voor bewoners die zich inzetten voor een schoon en opgeruimd Stichtse Vecht

05 vrijdag april 2019

Vandaag weer een aantal grijpers gebracht bij bewoners die zich willen inzetten om Stichtse Vecht van zwerfvuil te ontdoen.

Maxime(1)
fotozwerfvuil2(2)

Steeds meer bewoners melden zich aan om een bijdrage te leveren aan een schoner en opgeruimder Stichtse Vecht. Het is jammer dat het überhaupt nodig is, maar blijkbaar hebben veel mensen toch niet het fatsoen om hun afval in een afvalbak te doen. Als Kleurrijk Buiten waarderen we het daarom enorm dat er nu al bijna veertig inwoners zijn die een grijper hebben aangevraagd om daarmee hun omgeving zwerfvuil vrij te maken.

Door het enorme assortiment kleine frisdrank- en snackverpakkingen is de hoeveelheid zwerfafval de afgelopen jaren enorm toegenomen. Het meeste zwerfafval is zeer slecht afbreekbaar en blijft tientallen jaren liggen als we het niet opruimen. 'Afbreekbaar' moet je bovendien letterlijk nemen: het valt in kleine stukjes uiteen, maar verdwijnt niet. Die kleine stukjes komen via de maag van dieren vaak zelf ook weer in de voedselketen terecht. Kortom: veel afval verdwijnt alleen als we het zelf opruimen. Want het duurt onzettend lang voordat veel materialen zijn afgebroken: een plastic zak duurt 10-20 jaar, kauwgom 20-25 jaar, blikje 50 jaar en een glazen fles wel een miljoen jaar.

Gaat de natuur u ook aan het hart en wilt u ook een bijdrage leveren aan een schone leefomgeving. Neem dan contact met ons op via info@kleurrijkbuiten.nl, dan zorgen wij dat de materialen ook bij u bezorgd worden.   

                                                                                                                                                       

Naar nieuwsoverzicht