Navigatie

Meer groen in bebouwde omgeving nodig tegen hittestress

01 maandag juli 2019

Wat hittestress is, hoeft na de warmte van de afgelopen dagen niemand uitgelegd te worden. Meer groen kan de warmte in een bebouwde omgeving temperen. Kleurrijk Buiten denkt graag mee hoe u uw omgeving kunt vergroenen.

Hittestress(2)

Weerkundigen weten te melden dat we de komende jaren vaker met dit soort extreme weersomstandigheden te maken zullen krijgen. Of het nu heftige buien zijn of langere periodes van droogte: als er geen maatregelen genomen worden, zal de schade groter worden. Het is een bekend verschijnsel dat de temperatuur tijdens hitte in de bebouwde omgeving hoger is dan in een gebied met veel groen. Niet alleen is het in een bebouwde omgeving overdag warmer, het koelt er ’s nachts ook minder af. Meer groen in een bebouwde omgeving kan die warmte temperen. Meer groen en minder stenen zijn in de zomer goed tegen de hitte, en bij overvloedige regenval omdat het water geabsorbeerd kan worden door de grond.

U kunt daarbij helpen door in uw tuin tegels te vervangen door groen, maar er zijn misschien bij uw in uw omgeving ook wel mogelijkheden om op gemeentegrond een geveltuin aan te leggen of uit te breiden. Daarbij zorgt u voor meer groen in uw omgeving, maar ook voor een betere waterafvoer bij extreme buien. Kleurrijk Buiten denkt graag met u mee. Stuur een bericht naar info@kleurrijkbuiten.nl en wij nemen contact met u op.

Naar nieuwsoverzicht