Navigatie

Metamorfose bij de Eendendaal

03 woensdag februari 2021

Een aantal bewoners aan de Eendendaal sloegen de handen ineen om een plantvak in de buurt een enorme facelift te geven. En met resultaat: want binnenkort zullen de verschillende soorten beplanting voor een prachtig kleurenpallet gaan zorgen waar de hele buurt van zal genieten.

Omdat het plantvak een wat saaie en verwilderde indruk maakte, werd Kleurrijk Buiten benaderd om te kijken wat de mogelijkheden waren om dit gedeelte van een nieuwe inrichting te voorzien. Als Kleurrijk Buiten hebben wij het voorstel van de bewoners doorgesproken en de ideeën in een mooi plan omgezet. Het plan omvatte het verwijderen van de huidige beplanting en het terugplaatsen van nieuwe frisse en fleurige beplanting. Als boomsoort is voor de Sierkers gekozen en als vaste planten en heesters is o.a. gekozen voor lavendel, geranium, zandstruik, gele zonnehoed, struisriet, sneeuwbal, hertshooi, spierstruik, sering en verschillende soorten vlinderstruiken.

Na akkoord van de gemeente werd de oude beplanting gerooid. Hierna werd de grond bewerkt, zodat de nieuwe beplanting in een goede voedingsbodem terecht zouden komen. Op een regenachtige morgen hadden een aantal bewoners uit de buurt zich verzameld om samen met de medewerkers van Verheij de beplanting er in te zetten. Eén voordeel van de enorme hoeveelheid regen was, dat de planten voorlopig geen water hoeven te krijgen. We wensen de bewoners veel plezier bij het genieten van dit vernieuwde plantvak en tevens veel succes bij het onderhouden hiervan.

Steekt u samen met uw buren ook graag de handen uit de mouwen en wilt u ook een kleurrijke buurt? Stuur dan een mail naar info@kleurrijkbuiten.nl.

Naar nieuwsoverzicht