Navigatie

Metamorfose bij Eendendaal in Nieuwerkerk aan den IJssel

17 woensdag april 2019

Een aantal bewoners uit de Eendendaal sloeg de handen ineen om de buurt een facelift te geven.

Omdat een aantal plantvakken een wat verwilderde indruk maakte, sloegen een paar buurtbewoners de handen ineen om hier iets mooiers van te maken. Ze benaderde Kleurrijk Buiten om te kijken wat de mogelijkheden en onmogelijkheden waren. Als Kleurrijk Buiten hebben wij het voorstel van de bewoners doorgesproken en de ideeën in een mooi plan omgezet. Het plan omvatte het weghalen of goed terugsnoeien van de huidige beplanting en het terugplaatsen van nieuwe frisse en fleurige planten. Als boomsoort is voor de Sierkers gekozen en als heesters is o.a. gekozen voor lavendel, bruidsbloem, pluimhortensia, hertshooi, spierstruik, sering en vlinderstruik.

Na akkoord van de gemeente werd de oude beplanting gerooid. Hierna werd de grond bewerkt, zodat de nieuwe beplanting in een goede voedingsbodem terecht zouden komen. Op zaterdagochtend 13 april hadden flink wat bewoners uit de buurt zich verzameld om de beplanting er in te zetten. Dit gebeurde onder koude, maar zonnige omstandigheden met veel enthousiasme. Vanwege de droge omstandigheden werd daarna gelijk de tuinslang uitgerold om de beplanting van water te voorzien. We wensen de bewoners veel plezier bij het genieten van deze vernieuwde groenstrook en tevens veel succes bij het onderhouden van deze prachtig vormgegeven plantvakken.

Steekt u ook graag de handen uit de mouwen en wilt u ook een kleurrijke buurt? Bekijk dan op deze website alle mogelijkheden of neem contact met ons op!

Naar nieuwsoverzicht