Navigatie

Nieuwe beplanting voor de Lek in Nieuwerkerk aan den IJssel

22 vrijdag november 2019

Vorig jaar heeft er een reconstructie plaatsgevonden in de Lek, na de aanleg van een speeltuin wordt nu als kers op taart de nieuwe beplanting er in gezet.

Begin dit jaar geeft Verheij Integrale Groenzorg een uitdagende speeltuin voor verschillende leeftijden gerealiseerd. Deze en volgende week zijn wij druk bezig met de finishing touch: het inplanten van de verschillende plantvakken. Als bomen zijn onder andere rode esdoorns, magnolia's, Perzisch ijzerhout, Chinese Kers, moeraseik en knotwilgen geplaatst. Als heesters (struiken) worden onder andere bruidsbloemen, beuken, pluimhortensia's, laurierkers, sneeuwbes, vlinderstruiken en spierstruiken geplant. Als die volgend jaar uit gaan lopen, gaat dit een mooi, groen en kleurrijk effect aan de straat geven.

Groen in een wijk loont.

Groen in een wijk zorgt voor allerlei gunstige effecten, zo kan één enkele boom de functie van 10 airconditioners vervullen: onder een boom kan het 15 graden Celsius koeler zijn dan in de zon door de schaduw en verdamping van de bladeren. Veel groen in een wijk vermindert ook de wateroverlast. Maar niet alleen op het gebied van klimaat levert groen voordelen op, groen in een wijk zorgt ook voor meer biodiversiteit, een beter ervaren gezondheid en een prettiger leefomgeving. We wensen de bewoners van de straat de Lek dan ook veel leefplezier toe.

Naar nieuwsoverzicht