Navigatie

Nieuwe bomen voor de Jonge Veenen

06 vrijdag november 2020

Op verschillende plaatsen in de wijk de Jonge Veenen is Verheij Intergrale groenzorg bezig met de aanplant van bomen en andere beplanting.

Om een zo mooi en afwisselend mogelijk beeld te krijgen zijn er verschillende soorten bomen neergezet:

  • de Zomerlinde is een langzaam groeiende boom met breed kegelvormige kroon en rode wintertakken. In de zomer verschijnen er geurende crèmegele bloemen.
  • de Moeraseik heeft een rechte hoofdstam en een mooie horizontale takstand. De onderste takken kunnen na verloop van tijd iets doorzakken hetgeen zeer kenmerkend is voor deze soort. Het gladde blad is heldergroen en verkleurt donkerrood in de herfst.
  • de Esdoorn, wordt vaak bij verharding gebruikt, wat hem uitermate geschikt maakt voor toepassing in smalle straten en lanen.
  • de Oosterse Plataan heeft een compacte zuilvormige kroon met een zeer dichte vertakking en is langzamer groeiend. De bastkleur is geel en de groene, soms grijze, schors bladdert in kleine platen af. Hierdoor ontstaat de kenmerkende plataanbast.
  • de Bolesdoorn. Het uitlopende blad van deze boom is lichtrood, in de zomer kleurt het diep roodbruin. De groengele bloemen verschijnen net vóór de bladontwikkeling. Dit maakt de boom een ware voorjaarsbode. Het ontluikende, rode blad contrasteert sterk met de gele bloemen.
  • de rode Esdoorn bloeit in maart, de opvallend rode bloemen verschijnen voor het blad. De herfstbladeren kleuren donkerrood en blijven lang aan de boom zitten.
  • de gele Treurwilg dankt zijn naam aan de recht omlaag hangende takken en twijgen. Wordt vaak in de nabijheid van water gezet.
    In een aantal plantvakken zijn spierstruiken geplant. Deze bloeien vooral in de maanden juni tot september met roze bloemschermen. Ieder bloemetje lijkt op een heel klein roosje wat een mooi effect geeft. Deze beplanting wordt ongeveer 60 cm. hoog.

Naar nieuwsoverzicht