Navigatie

Nieuwe frisse uitstraling plein Sternendaal

29 maandag maart 2021

Bij de Sternendaal in Nieuwerkerk bevindt zich een gezellig pleintje. De bewoners van dit plein zijn erg betrokken op elkaar en hun plein. Daarom staken de bewoners de koppen bij elkaar hoe de plantvakken op dit plein een andere invulling konden krijgen.

Want de beplanting was door de jaren een ratjetoe aan verschillende soorten geworden en gaf daardoor een wat verwilderde aanblik. Op een mooie zomeravond werd met bijna alle omwonenden de mogelijkheden besproken. De wens vanuit de bewoners was om de huidige beplanting te verwijderen en de plantvakken te voorzien van kleurrijke beplanting. Daarnaast was er de wens om de boomspiegels te vergroten en te vergroenen, wat weer een positief effect heeft op waterafvoer en hittestress.
De opbrengst van de aandachtspunten die tijdens deze bewonersavond aan ons zijn meegegeven, hebben we met de gemeente Zuidplas besproken. De gemeente was zeer te spreken over de betrokkenheid en de plannen van de bewoners en gaf haar fiat aan het plan.

Eind februari hebben we als Verheij Integrale groenzorg de huidige beplanting verwijderd en nieuwe grond aangebracht. In de eerste week van maart hebben we de boomspiegels groter gemaakt en in elk plantvak een Sierkers ( Prunus Umineko) geplaatst.

Op zaterdag 6 maart volgde met het inplanten van de overige beplanting door de buurtbewoners de finishing touch. De dag begon rond het vriespunt, maar toen de zon begon te schijnen, was het zeer aangenaam om bezig te zijn. Veel buurtbewoners staken dan ook hun handen uit de mouwen en zorgden ervoor dat het plein er straks in de zomer weer prachtig en kleurrijk uit ziet. En ook de week erop waren de bewoners nog erg actief met het plaatsen van houten hekjes rondom de plantvakken en boomspiegels.
We zeggen dikke duim voor deze bewoners en veel plezier met jullie nieuwe plein, geniet ervan!

Steekt u samen met uw buren ook graag de handen uit de mouwen en wilt u ook een kleurrijke buurt? Stuur dan een mail naar info@kleurrijkbuiten.nl.

Naar nieuwsoverzicht