Navigatie

Nieuwe inrichting voor plantvakken bij Westland

18 maandag februari 2019

Mooie samenwerking tussen bewoners, Verheij Integrale groenzorg en gemeente Zuidplas bij herinrichting plantvakken in de straat Westland te Moerkapelle.

In 2018 benaderde een bewoonster Kleurrijk Buiten met de vraag of een aantal plantvakken bij haar in de straat een andere invulling konden krijgen. De beplanting was deels weggevallen en had ook weinig kleur. De gemeente Zuidplas vond het een mooi bewonersinitiatief, dat verder uitgewerkt werd door Verheij Integrale Groenzorg. Na akkoord van gemeente en bewoners is de beplanting begin januari gerooid en zijn de plantvakken op zaterdag 16 februari samen met de bewoners ingeplant. De nieuwe beplanting bestaat uit Acer Campestre 'Elsrijk' (Elsrijk), Eunoymus fortunei 'Emerald n Gold' (Japanse kardinaalsmuts), Buddleja 'Blue Chip' (vlinderstruik). Een aantal bewoners van het Westland gaan zorgen voor het onderhoud van deze plantvakken.

Dit laat zien dat het concept Kleurrijk Buiten leidt tot een mooie samenwerking tussen bewoners, Verheij en gemeente bij het invullen van de buitenruimte. Heeft u ook idee om uw buurt groener of fleuriger te maken, neem contact met ons op!

Naar nieuwsoverzicht