Navigatie

Oranjestraat Moerkapelle zit op rozen

18 dinsdag februari 2020

Nadat vorig jaar eerst de parkeergelegenheid bij een aantal woningen aan de Oranjestraat op orde was gebracht, volgde afgelopen weekend de finishing touch: het inplanten van de groenstrook met rozen.

Omdat het parkeren in de straat wat krap en onoverzichtelijk was, gingen de bewoners van de Oranjestraat 12 t/m 18 in overleg met de gemeente Zuidplas om te kijken of hier wat aan gedaan kon worden. Er heeft na aanleiding van dat overleg een reconstructie plaatsgevonden, waarin verschillende parkeerplaatsen zijn aangelegd. Er bleef nog een stuk grond over, waarvan de bewoners besloten om dat te adopteren. In overleg met Kleurrijk Buiten werden de mogelijkheden van beplanting besproken. Er is gekozen voor een invulling met verschillende soorten rozen, zoals de Rosa Marathon (donker rose / rood), de Rosa Rugby (wit), de Rosa Aspirin Rose (wit / rose) en de Rosa Rally (diep rood).

Het beplantingsplan werd aan de gemeente Zuidplas voorgelegd, die akkoord ging met dit mooie initiatief. Op zaterdag 15 februari werd door bewoners van de Oranjestraat 12 t/m 18 en medewerkers van Verheij eerst nieuwe grond aangebracht, waarna de beplanting werd uitgezet en ingeplant. Dankzij de vele handen, was het licht werk en was de klus binnen een paar uur gefixt. We wensen de bewoners veel plezier bij het genieten van deze vernieuwde groenstrook en tevens veel succes bij het onderhouden van deze rozenperken.

Wilt u als buurt(bewoners) ook een kleurrijke omgeving? Kijk dan rond op deze website, of neem contact met ons op.

Naar nieuwsoverzicht