Navigatie

Project Heelkruid winnaar Participatieprijs

10 vrijdag januari 2020

Dankzij Kleurrijk Buiten zijn er een aantal mooie bewonersinitiatieven uitgevoerd in Nieuwerkerk aan den IJssel en Moerkapelle. Resultaat: kleurrijke plantvakken die keurig worden onderhouden.

Als Verheij Integrale Groenzorg en gemeente Zuidplas waarderen wij de inzet van bewoners in hun leefomgeving enorm. In december hebben wij daarom bij alle initiatiefnemers een leuk presentje gebracht om deze inzet niet alleen met de mond te waarderen. Daarnaast heeft een jury uit al die initiatieven 1 winnaar gekozen en dat is het project Heelkruid geworden. Zonder de andere projecten tekort te doen, wordt en werd het project Heelkruid met veel zorg en enthousiasme bijgehouden. Op 9 januari was de prijsuitreiking waar wethouder Schuurman een mooie oorkonde aan de bewoners overhandigde en een appelboom werd geplant.

Historie Begin 2018 benaderde een bewoner van het Heelkruid in Nieuwerkerk aan den IJssel met het idee om de hoek van de straat wat kleurrijker te maken. Dit omdat de grasstrook een wat saaie uitstraling had en ze als bewoners graag een fleurig entree van de straat wilde. Na akkoord van de gemeente is dit project in december 2018 samen met de bewoners uitgevoerd. Tijdens de zomer was zorgde de bloeiende kattenkruid, hemelsleutel, ooievaarsbek, vrouwenmantel, sneeuwster-aster, schoenlappersplant en smeerwortel voor een kleurrijk pallet. De bewoners zorgden ervoor dat dit gedeelte onkruidvrij bleef en dat de beplanting werd gesnoeid.

U kunt ook meedoen!

Heeft u ook een leuk idee om uw buurt schoner, groener of kleurrijker te maken, laat het ons dan weten. Daarnaast is het ook gewoon gezellig om met elkaar als buurt actief te zijn.

Naar nieuwsoverzicht