Navigatie

Tussenstand maaien bermen Stichtse Vecht

21 donderdag juni 2018

In de maand juni maaien we de bermen langs de wegen voor de eerste keer dit jaar. In het najaar maaien we het gras voor de tweede keer.

Maaien

Er komen bij de gemeente Stichtse Vecht veel vragen binnen over hoe het maaien van de bermen gaat. Bijvoorbeeld: “Wanneer worden de bermen in mijn wijk gemaaid?”. Het maaien verloopt goed. Eind deze maand is de gehele gemeente gemaaid.

Tussenstand

Het maaien van de bermen in de kernen Breukelen, Loenen a/d Vecht, Loenersloot, Nigtevecht, Kockengen, Nieuwersluis, Nieuwer ter Aa, Oud-Zuilen, Tienhoven, Oud-Maarsseveen, Maarsseveen, Molenpolder, Bethunepolder en Vreeland is bijna klaar. Deze week worden de maaiwerkzaamheden met de grote maaimachines afgerond. Volgende week maait Verheij dan nog die stukken waar ze met de grote machines niet bij kunnen. Dat is bijvoorbeeld rond lantaarnpalen. Rondom zo’n lantaarnpaal wordt met kleinere maaimachines handmatig nog het laatste gras gemaaid.

Op 21 juli start het maaien van de bermen in Maarssenbroek en Maarssen-dorp. Dat gebeurt met grote maaimachines. Eind juni is deze maaironde klaar. Het kan zo zijn dat er in de eerste week van juli nog 1 of 2 dagen gemaaid wordt op de stukken waar de grote maaimachines niet kunnen komen.

Hoe maaien we het gras in de bermen?

We maaien niet overal op dezelfde manier. Dat heeft te maken met de keuze om ruimte te geven aan meer verschillende bloemen, meer insecten, vogels en kleine dieren. We willen de biodiversiteit in de bermen verbeteren. Maar op sommige locaties is verkeersveiligheid in het geding, of zijn bermen niet geschikt om door natuurvriendelijk beheer soortenrijk te worden. We kunnen het gras daarom maaien en opruimen of klepelen.

Wilt u hierover meer weten? Kijk dan op https://www.stichtsevecht.nl/inwoners/nieuws_42402/item/maaien-gras-in-bermen-begonnen_65758.html

 

 

Naar nieuwsoverzicht