Navigatie

Veiligheidssnoei bomen van start

07 vrijdag december 2018

In de afgelopen tijd is in de gemeente een zogeheten VTA-controle gedaan. Bij deze VTA-controle wordt de kwaliteit van de bomen beoordeeld. In Stichtse Vecht ruim 2000 risicobomen aangetroffen die moeten worden gesnoeid.

Een risicoboom is een boom die risico op kan leveren voor de omgeving op een plek met een hoge gevaarzetting. Dit betekent dat de boom op een plek staat waar hij gevaar op kan leveren voor de omgeving, bijvoorbeeld in het centrum of langs een weg. Om te voorkomen dat er bijvoorbeeld onverwacht takken van een boom afbreken moet tijdig veiligheidssnoei worden uitgevoerd. Deze voert Verheij nu voor de gemeente uit.

Op deze kaart ziet u de voortgang van de veiligheidssnoei aan bomen in Stichtse Vecht. Door middel van veiligheidssnoei wordt het risico dat een boom voor de omgeving heeft weggenomen. Veiligheidssnoei is iets anders dan vormsnoei of onderhoudssnoei, die zich richten op de vorm, locatie en functie van de bomen. Gedurende deze snoeiperiode wordt een selectie risicobomen gesnoeid.

Naar nieuwsoverzicht