Navigatie

'Levensbomen' geplant in Hellevoetsluis tijdens Boomfeestdag

19 dinsdag maart 2019

Een aantal leerlingen van groep 8 van OBS de Kring in Hellevoetsluis plantte op 12 maart, samen met initiatiefneemster Thea Boom, drie 'levensbomen' bij de school. Ook werden tien bomen geplant aan de Amnesty Internationallaan.

Aanleiding voor deze boomplantdag is de prijs die Thea Boom een aantal jaren geleden won voor het beste wijkidee. Het idee bestond oorspronkelijk uit het planten van een levensbos, maar daarvoor is er niet voldoende ruimte binnen de bebouwde kom in Hellevoetsluis. Daarom is er nu voor gekozen om op verschillende plekken een aantal 'levensbomen' te planten.

Kleurrijk Buiten ondersteunde de leerlingen van OBS de Kring bij het inplanten van de bomen. Na afloop kregen de kinderen een leuk tasje van Verheij Integrale groenzorg met inhoud, uitgedeeld vanuit de Kleurrijk Buiten Bakfiets.

Boomfeestdag

In het kader van de landelijke Boomfeestdag op 13 maart worden in allerlei gemeentes acties gevoerd om bomen te planten. Kleurrijk Buiten organiseerde ook onder andere een geslaagde boomfeestdag in de gemeente Zuidplas.

Naar nieuwsoverzicht