Navigatie

Werkzaamheden

Vanaf 1 januari 2017 zijn wij, Verheij Integrale Groenzorg, de groenbeheerder voor Moerkapelle en Nieuwerkerk aan den IJssel, onderdeel van de Gemeente Zuidplas.

Graag willen wij ervoor zorgen dat Nieuwerkerk aan den IJssel en Moerkapelle mooie plaatsen zijn en blijven. Wij zijn daarom aan de slag met onkruid bestrijden, maaien, snoeien, rooien, planten, zwerfafval ruimen, en nog veel meer. Dit doen wij volgens het innovatieve contract met de gemeente op beeldkwaliteit en niet volgens een vaste frequentie (bijvoorbeeld 4 maal maaien per jaar).

Bekijk actuele werkplanning

 • Wat is beeldkwaliteit in Zuidplas?

  De gemeente, HHSK en Verheij hebben afgesproken hoe schoon en hoe netjes de buitenruimte moet zijn. We hebben bijvoorbeeld afgesproken hoeveel onkruid er mag staan, hoe lang het gras van gazons en langs watergangen mag zijn, hoeveel tegels een beetje scheef mogen liggen en hoeveel zwerfafval er mag liggen. Deze afspraken volgen uit een afgesproken beeldkwaliteit. Wij voeren op zó’n manier onderhoud uit, dat de buitenruimte er uit ziet zoals we met de gemeente en HHSK hebben afgesproken. We noemen dit ook wel ‘werken op beeld’.

 • Hoe zit het groencontract in Zuidplas in elkaar?

  Verheij Integrale groenzorg heeft een gezamenlijke opdracht van de gemeente Zuidplas en het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard gekregen voor het onderhoud in de kernen Nieuwerkerk aan den IJssel en Moerkapelle. De kernen Zevenhuizen en Moordrecht uit de gemeente Zuidplas worden beheerd door andere groenaannemers. Deze kernen vallen dus ook niet onder het concept Kleurrijk Buiten.

  Het goed onderhouden van de buitenruimte is niet het enige wat we doen. We hebben namelijk met de gemeente en HHSK een aantal uitdagende zaken afgesproken. Zo zetten we ons in voor burgertevredenheid, werken we samen met lokale partijen en werken wij zo duurzaam mogelijk.

 • Wie werken er in Zuidplas?

  In de gemeente ziet u allerlei mensen aan het werk in het groen. Vaak zijn dit de ploegleiders, medewerkers of inleenkrachten van Verheij Integrale groenzorg. Maar wij werken ook samen met lokale partijen, namelijk Reijm Groep bv en Promen. Via Promen werken wij met mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Op deze manier helpen wij hen en geven we ze een kans op een reguliere baan. Andersom draagt de samenwerking bij aan onze SROI doelstellingen.

 • Wat zijn de speerpunten van het groenonderhoud?

  Uiteraard voeren wij het groenonderhoud zo goed mogelijk uit, zoals u van ons mag verwachten. Maar daarnaast zijn ook uw tevredenheid én de duurzaamheid bij het werken speerpunten van ons.

  Burgertevredenheid

  We sturen actief op tevredenheid van inwoners. Dit betekent dat we de tevredenheid van u op de voorgrond plaatsen bij al het werk dat we doen. Daarnaast staan we helemaal open voor uw vragen en opmerkingen over de buitenruimte. En we staan er niet alleen open voor: u kunt met úw goede ideeën over de inrichting en het onderhoud van de buitenruimte in uw omgeving daadwerkelijk iets veranderen! De buitenruimte is namelijk van u. U weet als bewoner het beste hoe de buitenruimte er zo functioneel en plezierig mogelijk bij ligt. Wij stimuleren bewonersinitiatieven daarom graag. En komen met de Kleurrijk Buiten Bakfiets naar u toe om ideeën op te halen.

  Duurzaamheid

  Wij voeren alle werkzaamheden zo duurzaam mogelijk uit. We werken bijvoorbeeld met accugereedschap en elektrische voertuigen en verminderen onze CO2-uitstoot maximaal. We ondersteunen Duurzaam Zuidplas en stimuleren initiatiefnemers om duurzaamheid mee te nemen als een doelstelling voor hun initiatief.

 • Wie is Verheij?

  Verheij Integrale groenzorg uit Sliedrecht verzorgt buitenruimten. Onze aanpak is integraal en ons werkterrein heel Nederland. We werken voor o.a. overheden, onderwijs- en zorginstellingen en vastgoedbedrijven. Als familiebedrijf zijn wij sterk betrokken bij organisatie, klant en omgeving. Bekijk meer op www.verheijbv.nl.